Genieten van uw airco?

Terug naar overzicht
Audi Specialist Vruggink in Halle

Genieten van uw airco?

Vrijwel iedere auto die vandaag de dag afgeleverd wordt, is voorzien van airconditioning. Met de steeds warmer wordende zomers in Nederland, kunnen we airco in de auto dan ook niet meer bestempelen als overbodige luxe. Maar wat weet u eigenlijk over de airco? Hieronder een paar tips van onze monteur!

Airco met onaangename geur?

U herkent het misschien wel. U start de auto en uit de ventilatieroosters komt een onaangename geur. Onze monteur: “dat kan komen door het interieurfilter, deze kan verouderd zijn en vuildeeltjes bevatten. De lucht die er langs blaast wordt daardoor beïnvloed en verspreidt een penetrante geur”. Wat kunt u eraan doen? “Langskomen in onze werkplaats. Het interieurfilter vervangen is vaak een eenvoudige en zeer betaalbare oplossing.”

Een airco die niet werkt?

Prima, een airco in de auto. Maar als hij niet werkt, dan wordt het gauw warmer dan u gewend bent. Wat zijn de meest voorkomende oorzaken van een niet werkende airco? Onze monteur: meestal is de airco niet (meer) goed gevuld met koudemiddel en / of compressorolie. Jaarlijks lekt ca. 10% van deze vloeistoffen weg. Ook komt het voor dat de aircopomp of condensor kapot gaat, doordat de vloeistof niet vaak wordt gecheckt. Als onderdeel van onze zomercheck kijken wij dit in ieder geval altijd na.

Onderhoudsinterval

Aircoservice klaar terwijl u wacht!

Hoe vaak kunt u uw airco het beste laten onderhouden? Onze monteur: “zoals bij zoveel zaken aan uw auto is het verstandig om eens per jaar een controle uit te voeren. Dit voorkomt verrassingen en onnodige slijtage van onderdelen. In het geval van de Airco is het zeker raadzaam om jaarlijks of ten minste tweejaarlijks een check te doen. Als het nodig is om actie te ondernemen, dan hebben wij daarvoor onze speciale airco service, klaar terwijl u wacht”.

Wat kunt u zelf doen?

Wat kunt u zelf doen om uw airco in goede staat te houden? Onze monteur: “om de conditie van het systeem optimaal te houden is het raadzaam om de airco gewoon aan te laten staan, daardoor houden de diverse onderdelen een goede doorstroming. Verder draagt een continu ingeschakelde airco in de auto bij aan een betere concentratie op het rijden en dus aan uw eigen veiligheid.