Sterk in beweging!
Afbeelding: audi specialist
Onze monteurs weten wel raad met uw airco!

Genieten van uw airco?

14-3-2018

Vrijwel iedere auto die vandaag de dag afgeleverd wordt, is voorzien van airconditioning. Met de steeds warmer wordende zomers in Nederland, kunnen we airco in de auto dan ook niet meer bestempelen als overbodige luxe. Maar wat weet u eigenlijk over de airco? Hieronder een paar tips van onze monteur!

Airco met onaangename geur?

U herkent het misschien wel. U start de auto en uit de ventilatieroosters komt een onaangename geur. Onze monteur: "dat kan komen door het interieurfilter, deze kan verouderd zijn en vuildeeltjes bevatten. De lucht die er langs blaast wordt daardoor beïnvloed en verspreidt een penetrante geur". Wat kunt u eraan doen? "Langskomen in onze werkplaats. Het interieurfilter vervangen is vaak een eenvoudige en zeer betaalbare oplossing." 

Een airco die niet werkt?

Prima, een airco in de auto. Maar als hij niet werkt, dan wordt het gauw warmer dan u gewend bent. Wat zijn de meest voorkomende oorzaken van een niet werkende airco? Onze monteur: meestal is de airco niet (meer) goed gevuld met koudemiddel en / of compressorolie. Jaarlijks lekt ca. 10% van deze vloeistoffen weg. Ook komt het voor dat de aircopomp of condensor kapot gaat, doordat de vloeistof niet vaak wordt gecheckt. Als onderdeel van onze zomercheck kijken wij dit in ieder geval altijd na.

Wat kunt u zelf doen?

Wat kunt u zelf doen om uw airco in goede staat te houden? Onze monteur: "om de conditie van het systeem optimaal te houden is het raadzaam om de airco gewoon aan te laten staan, daardoor houden de diverse onderdelen een goede doorstroming. Verder draagt een continu ingeschakelde airco in de auto bij aan een betere concentratie op het rijden en dus aan uw eigen veiligheid.