Sterk in beweging!
Problemen diesels tdi skoda vruggink halle update

Problematiek Skoda Dieselmotoren | update

18-10-2015

Zoals u ongetijfeld in het nieuws hebt vernomen zijn er problemen rondom Skoda's met dieselmotoren. Als voormalig officieel dealer van Skoda hechten wij eraan u op de hoogte te houden van de ontwikkelingen hieromtrent. Wij kunnen ons bijvoorbeeld voorstellen dat u benieuwd bent of uw Skoda ook behoort tot de groep van auto's waarin onjuiste software werd aangebracht. 

Komt úw auto in aanmerking voor aanpassingen?

Volkswagen AG heeft inmiddels maatregelen genomen om het probleem met Volkswagen, Seat, Audi en Skoda op te lossen. In Nederland gaat dit om ca. 160.000 auto’s. Deze krijgen een aanpassing, de kosten daarvan komen voor rekening van de fabrikant. De terugroepactie gaat van start zodra de fabrikant de juiste technische oplossing kan aanleveren. Volkswagen AG garandeert dat er geen enkele technische impact is op de veiligheid of het weggedrag van de betrokken voertuigen.

Voor leaserijders: het ministerie van Financiën heeft laten weten dat er aan de hoogte van de bijtelling niets verandert voor bestaande leasecontracten. Indien uw in aanmerking komt voor de genoemde aanpassing, dan verwachten wij dat u hierover binnen enkele weken persoonlijk bericht ontvangt.

Importeur Pon geeft op haar website antwoord op veel gestelde vragen aangaande dit onderwerp. Tevens kunt u hier zelf controleren of uw auto in aanmerking komt voor de aanpassing.