ŠKODA Roomster

Een jonge ŠKODA Roomster occasion: trotse en herkenbare ŠKODA

ŠKODA RoomsterDe ruime ŠKODA Roomster: perfecte balans tussen veiligheid, mobiliteit en duurzaamheid

Veiligheid is belangrijk en ŠKODA benadrukt dat met de ŠKODA Roomster: standaard werd deze uitgerust met verschillende (hoofd- en zij-)airbags en in hoogte verstelbare hoofdsteunen. De ideale occasion voor wie wel veilig wil rijden, maar toch ook van no-nonsens houdt.

Bekijk ons occasionaanbod

De ruime ŠKODA Roomster: perfecte balans tussen veiligheid, mobiliteit en duurzaamheid

Veiligheid is belangrijk en ŠKODA benadrukt dat zij hier ook zo over dacht toen de autobouwer de ŠKODA Roomster aan de wereld voorstelde. Als occasion is de ŠKODA Roomster altijd standaard uitgerust met verschillende (hoofd- en zij-)airbags en in hoogte verstelbare hoofdsteunen voor enerzijds comfort en anderzijds veiligheid. Daarnaast maken de parkeersensoren in de achterbumper het inparkeren eenvoudiger en de kans op parkeerschade kleiner.

De ŠKODA Roomster biedt door de grote voor-, zij- en achterramen een ruime kijk op de weg. Met het optionele panoramische dak wordt dat ruimtelijke concept nogmaals benadrukt. En ook in het donker biedt de ŠKODA Roomster goed zicht op de weg, er zijn door de jaren heen Roomsters geleverd met meedraaiende koplampen die de rijrichting verlichten. De mistlampen op deze versies hebben een Corner function voor beter zicht bij het afslaan of manoeuvreren.

Er zijn te veel opties om op te noemen

ŠKODA Roomster InterieurDe ŠKODA Roomster is door de jaren heen leverbaar geweest met tal van handige en luxe opties. Zo is er in het ruime en overzichtelijke dashboard plek biedt voor een ingebouwd Amundsen navigatiesysteem, maar denk ook eens aan de makkelijk te bedienen Climatronic airconditioning en de intelligente boordcomputer. Deze toont onder andere het brandstofverbruik en buitentemperatuur. Tot slot werd de ŠKODA Roomster ook geregeld uitgerust met cruise control voor extra rijcomfort.

Interieur van de ŠKODA Roomster

Net zoals bij alle andere ŠKODA modellen is ook bij de ŠKODA Roomster veel rekening gehouden met ruimte en gemak voor de inzittenden. Zo zijn er verschillende handige opbergvakken, een ruim dashboardkastje en is de middelste zitruimte op de achterbank neer te klappen tot middenconsole. Achterin de kofferbak is bagage vast te zetten met netten of afscheidingswanden zelfs en dan is er nog de dubbele bodem met extra opbergruimte.

Uitvoering motor en transmissie

ŠKODA Roomster ZwartDe benzinemotoren die leverbaar zijn op gebruikte ŠKODA Roomsters zijn flink onder handen genomen door ŠKODA. Dankzij, destijds, de nieuwste technische mogelijkheden kreeg de Roomster een benzinemotor met een voor die tijd zeer lage CO2-uitstoot, laag brandstofgebruik en een lage geluidsproductie. Daarnaast was de 1.2 TSI Roomster ook verkrijgbaar als ŠKODA Roomster automaat, met de scherp schakelende 7-traps DSG automaat van ŠKODA.

De ŠKODA Roomster is er als occasion natuurlijk ook net dieselmotoren. Deze commonrail dieselmotoren zijn erg zuinig en staan garant voor een laag brandstofverbruik. Zoekt u meer power? Goed nieuws: er zijn ook ŠKODA Roomsters geleverd met de uiterst krachtige 1.6 TDI dieselmotor (4-cilinder turbodiesel).

Bekijk ons occasionaanbod

≤ Terug naar het overzicht