Tip van de monteur: ‘tijd voor zomerbanden!’

Terug naar overzicht

Tijdig wisselen naar zomerbanden scheelt geld

Rijd bij warmere temperaturen niet te lang door op winterbanden, want dat heeft nadelige gevolgen voor uw portemonnee én uw veiligheid. 

Kortere remweg met zomerbanden

Winterbanden zijn samengesteld uit een zachter materiaal, geschikt voor gebruik bij temperaturen onder grofweg 7°C. Bij warm weer zullen uw winterbanden zorgen voor een minder goede wegligging en sneller slijten. Uiteraard brengt dit laatste onnodige kosten voor u met zich mee. Bovendien worden winterbanden met een profieldiepte van minder dan 4 mm in (onder meer) Duitsland niet meer gezien als winterband. Bij een ongeval loopt u dan het risico dat uw schade door uw verzekering niet gedekt wordt. Onnodige slijtage is dus dubbel zonde.

Maar dat is niet alles, ook voor uw veiligheid is het verstandig tijdig over te stappen op zomerbanden. Deze verkorten uw remweg namelijk aanzienlijk bij hogere temperaturen. Zorg dus voor een tijdige wissel.

Afspraak maken?

Maak vandaag nog een afspraak voor de wissel van uw banden. Bel ons via 0314 63 13 96 of klik hier om direct gemakkelijk een afspraak in te plannenDan zorgen wij ervoor dat u weer veilig op weg kunt.

Scherpe all-in tarieven

Zijn uw banden aan vervanging toe? Wij kunnen u altijd een scherpe aanbieding doen. U kunt uw winterbanden bij ons opslaan tegen een scherp tarief. Dat is niet alleen voordelig, maar ook nog eens erg gemakkelijk. Wij registreren dan meteen de profieldiepte en laten u tijdig weten of ze nog geschikt zijn om in het najaar weer als veilige winterband gemonteerd te worden. Vraag gerust naar de kosten en mogelijkheden.