Bijzondere auto’s: de Skoda Octavia Combi RS van Bas Stokkink

Terug naar overzicht
Bas Stokkink (rechts) en zijn partner bij de (bijna) nieuwe RS.

Dit najaar ruilde Bas Stokkink bij Vruggink een bijzondere Golf GTI in. Hij kreeg er een nog exclusiever exemplaar voor terug: een Skoda Octavia Combi RS 2.0 TSI 220pk DSG uit 2014. Wij stelden Bas een aantal vragen over zijn nieuwe aanwinst.

Wat is er zo bijzonder aan deze auto?
Het bijzondere aan de gekochte Skoda Octavia RS is dat het een familie auto is waarin je veel ruimte tot je beschikking hebt. Een auto waarin je met veel plezier normaal met je gezin kunt rijden. Maar let op, want met 1 druk op de schakelaar voor de RS-modus heb je meteen een heel andere auto waarin veel vermogen schuilgaat. Het mooie is dat je dit aan de buitenkant niet aan de auto ziet door bijvoorbeeld allerhande luchtinlaten, spoilers en verdere tuning-accessoires….

Waarom deze auto?
Wegens gezinsuitbreiding – en dus ruimtegebrek – moest ik noodgedwongen mijn Golf Limited Edition 240 (die door JD Engineering optimaal was afgesteld door middel van ”chip op maat” en een Milltek sportuitlaatsysteem) inruilen. Wij zochten dus een stationwagen voor de ruimte. Ik wilde graag een sportieve auto die compleet is en naar mijn zin binnen een bepaald budget. Mijn zus en zwager rijden al een aantal jaren een Skoda Superb van Vruggink en die zijn uitermate tevreden over de auto en de service. Daarom bracht ik op zondagmiddag een bezoekje aan de website van Vruggink. Daar stond deze ”Wolf in schaapskleren”.

Heeft deze auto je ooit in de steek gelaten?
Zou niet goed zijn. We hebben hem inmiddels 3 weken en er nog geen minuut spijt van gehad.

Waar ben je nou het meest trots op?
Dat we nu als gezin in een mooie Skoda Octavia RS rondrijden die alle denkbare opties heeft waar je van kunt dromen…

Wat zou je nog willen veranderen aan deze auto?
Voor ons is deze auto perfect. Een echte aanrader voor gezinnen die houden van ruimte, comfort en snelheid!