Bijzondere auto’s: de Skoda Octavia Combi RS van Martin de Wolf

Terug naar overzicht
Martin de Wolf met zijn Skoda Octavia Combi RS 2.0 TSI 220pk DSG uit 2013

In januari 2014 kocht Martin de Wolf bij Vruggink zijn droomauto: een Skoda Octavia Combi RS 2.0 TSI 220pk DSG uit 2013.

Wat is er zo bijzonder aan deze auto?
Het is een echte ‘wolf in schaapskleren’, hij rijdt sportief en is zeer snel. Natuurlijk zal de kenner zien dat het een RS is dus kun je in dat geval niet spreken van schaapskleren, maar het leuke is dat het een auto is die niet direct opvalt en toch heel veel in huis heeft. Bovendien worden er relatief weinig van verkocht in Nederland wat deze auto apart en uniek maakt.

Waarom koos je voor de Octavia Combi RS?
In eerste instantie wilde ik graag een 150pk 2.0 TDI, omdat ik van mening was dat de RS onbetaalbaar zou worden. John-Paul heeft voor mij een auto in Duitsland gezocht en er een kunnen vinden die helemaal naar mijn wens was. Tot op dit moment heb ik er nog geen seconde spijt van dat ik deze auto gekocht heb.

Heeft deze auto je ooit in de steek gelaten?
Gelukkig niet!

Waar ben je het meest trots op?
Elke keer als ik erin stap, ben ik dolgelukkig. De hele beleving van deze auto is anders dan een standaard Octavia of een vergelijkbare auto van een ander merk.

Wat zou je nog willen veranderen aan deze auto?
Ik zou graag nog een keer een speciaal uitlaatsysteem willen laten monteren, zodat de beleving nóg mooier wordt.