APK Keuring

Terug naar overzicht

Met onze APK keuring goed gekeurd & veilig op weg!

Bij Autobedrijf Vruggink keuren wij alle auto’s van alle merken en van alle leeftijden. Als RDW-erkend APK bedrijf mogen wij ook de APK Keuring van uw auto uitvoeren. U bent van harte welkom in onze autogarage in Halle. De APK Keuring wordt uitgevoerd terwijl u wacht in onze ‘huiskamer’U kunt hier online een afspraak maken voor de APK Keuring.

Maakt u liever telefonisch een afspraak? Bel dan 0314 63 13 96.

Wanneer moet uw auto naar de APK Keuring?

De Algemene Periodieke Keuring (APK) is in Europa verplicht gesteld ter bevordering van de veiligheid en ter bescherming van het milieu. Tijdens de keuring wordt uw auto door onze eigen APK Keurmeester nagekeken op cruciale punten welke hierop van invloed zijn. Het verschilt per auto, leeftijd van de auto en brandstofsoort wanneer uw auto een APK keuring moet ondergaan. Hieronder een overzicht: (bron: RDW)

Voertuigsoort Datum eerste​ toelating Brandstofsoort​ Wanneer keuren? ​
Personenauto’s (met een ledig gewicht tot en met 3.500 kg) en lichte bedrijfsauto’s (met een maximaal toegestane massa tot en met 3.500 kg)​ ​Na 1 januari 2005​ Benzine, alcohol en/of elektromotor Eerste APK na 4 jaar, daarna twee keer na 2 jaar, daarna elk jaar​
Na 1 januari 2005​ Diesel, gas of anders (evt.in combinatie met elektrisch)​ ​Eerste APK na 3 jaar, daarna elk jaar​
Vóór 1 januari 2005, voertuig niet ouder dan 30 jaar Alle soorten ​ ​Eerste APK na 3 jaar, daarna elk jaar
Voertuig 30 jaar of ouder Alle soorten ​ ​Eens per 2 jaar
Vóór 1 januari 1960 Alle soorten ​ ​Geen APK-plicht
​Zware voertuigen (boven de 3.500 kg)  ​ Na 1 januari 1960​ Alle soorten ​ Elk jaar APK​
Vóór 1 januari 1960 Alle soorten ​ Geen APK-plicht ​
Bijzondere voertuigen (taxi, ambulance, bus, vervoer gevaarlijke stoffen) Alle toelatingsdata Alle soorten ​ Elk jaar

Waarom een APK Keuring van Vruggink?

Autobedrijf Vruggink zal ongetwijfeld niet de goedkoopste zijn als het gaat om de keuring van uw auto. Wel krijgt u bij ons de meest klantvriendelijke behandeling. Zo kunt u bij ons terwijl u wacht op onderhoud gebruik maken van onze elektrische fietsen met eigen fietsroutes door onze prachtige omgeving. U mag plaatsnemen in onze sfeervolle huiskamer met koffie, water en genieten van een fris groen appeltje. U heeft gratis toegang tot Wifi, kunt televisie kijken of iets lezen.

Mocht er met uw auto iets aan de hand zijn, waardoor deze niet direct door de keuring komt? Dan stellen wij alles in het werk om uw auto direct van de nodige aanpassingen of onderdelen te voorzien. In voorkomende gevallen stellen wij voor om betrouwbare gebruikte onderdelen te installeren. Dat scheelt weer in uw portemonnee!